Wie is Linda Joosten

Linda Joosten

mr. Linda Joosten is advocaat bij Lins Advocatuur te Nijmegen. Als advocaat voor Fokkers staat ze dierenfokkers bij in het geval van juridische problemen. Inmiddels heeft Linda al jarenlang ervaring in het dierenrecht en dan werkt ze enkel aan de zijde van de fokkers.

Linda over haar keuze voor de advocatuur:

Al vroeg wist ik dat ik rechten wilde sturen. Het was dat of naar de pabo, ondanks dat het mij nog steeds leuk lijkt om les te geven heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Rechten zou het worden en zodoende begonnen bij Avans juridische Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Na diverse stages bij een advocatenkantoor en een zorginstelling ben ik na mijn afstuderen gaan werken bij een financieel adviesbureau. Het bloed stroomt echter waar het niet stromen kan en zodoende ben ik snel verder gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. Een bijzonder leerzame tijd, waarin ik naast de studie ook werkte bij een advocatenkantoor.

In de praktijk heb ik gezien dat veel mensen het waarderen als je in gewoon Nederlands juridische taal helder maakt. Het is vaak al lastig en emotioneel genoeg om met de situatie zelf om te gaan, laat staan er ook nog een juridische strijd over te voeren. Met huisdieren is de emotionele factor extra heftig, het zijn immers levende wezens waar je van gaat houden.

Na in 2017 te zijn gestart als zzp-er (jurist) ben ik 2019 advocaat bij Verweij Advocaten in Nijmegen. Met deze stap kan ik nog beter fokkers bijstaan in de juridische procedures.

Dierenvriend

Natuurlijk geef ik veel om dieren, om honden en katten in het bijzonder.  Naast mijn werk ben ik ook nog de nodige uurtjes werkzaam als instructeur bij Hondenclub Kwispel (www.kwispel.club) die ik mede zelf heb opgericht. Vandaar ook de keuze om een specialisatie te kiezen met betrekking tot dierenrechten. De keuze om juist aan de kant van de fokker te willen staan is omdat deze vaak onterecht de schuld in de schoenen gestoken krijgen omdat het dier iets mankeert.

Als trotse eigenaar van Duitse Herders, weet ik als geen ander wat er allemaal kan gebeuren in het leven van een dier. De kennis over het fokken van honden heb ik opgedaan tijdens de fok van enkele nestjes van een goede vriendin, waar ik nauw bij betrokken was. Daarnaast heb ikzelf een nestje kittens gehad, van een zwangere poes, welke we uit het asiel hadden overgenomen.

Mijn ambitie is om als advocaat, fokkers in normale taal te kunnen helpen, zonder te verzanden in moeilijk juridische taal. Zodoende bent u gegarandeerd op de hoogte van de ontwikkelingen in uw zaak in bewoordingen die u begrijpt.

Sinds november 2022 heeft Linda een eigen kantoor opgericht. Lins Advocatuur te Nijmegen. Vanuit haar eigen kantoor heeft ze nog meer mogelijkheden u zo goed mogelijk van dienst te zijn.