Wie is Linda Joosten

Linda Joosten

Al vroeg wist ik dat ik rechten wilde sturen. Het was dat of naar de pabo, ondanks dat het mij nog steeds leuk lijkt om les te geven heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Rechten zou het worden en zodoende begonnen bij Avans juridische Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Na diverse stages bij een advocatenkantoor en een zorginstelling ben ik na mijn afstuderen gaan werken bij een financieel adviesbureau. Het bloed stroomt echter waar het niet stromen kan en zodoende ben ik snel verder gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. Een bijzonder leerzame tijd, waarin ik naast de studie ook werkte bij een advocatenkantoor.

Tijdens en na het afronden van de studie ben ik een hele tijd juridisch medewerker geweest bij een advocatenkantoor. Hier heb ik de praktijk geleerd en weet ik wat voor bijzondere dingen mensen soms kunnen meemaken.

In de praktijk heb ik gezien dat veel mensen het waarderen als je in gewoon Nederlands juridische taal helder maakt. Het is vaak al lastig en emotioneel genoeg om met de situatie zelf om te gaan, laat staan er ook nog een juridische strijd over te voeren. Met huisdieren is de emotionele factor extra heftig, het zijn immers levende wezens waar je van gaat houden.

Na in 2017 te zijn gestart als zzp-er (jurist) ben ik sinds 30 augustus 2019 advocaat. Hierdoor kan ik nog beter fokkers bijstaan in de juridische procedures.

Dierenvriend

Natuurlijk geef ik veel om dieren, om honden en katten in het bijzonder.  Naast mijn werk ben ik ook nog de nodige uurtjes werkzaam als instructeur bij Hondenclub Kwispel (www.kwispel.club) die ik mede zelf heb opgericht. Vandaar ook de keuze om een specialisatie te kiezen met betrekking tot dierenrechten. De keuze om juist aan de kant van de fokker te willen staan is omdat deze vaak onterecht de schuld in de schoenen gestoken krijgen omdat het dier iets mankeert.

Als trotse eigenaar van Duitse Herders, weet ik als geen ander wat er allemaal kan gebeuren in het leven van een dier. De kennis over het fokken van honden heb ik opgedaan tijdens de fok van enkele nestjes van een goede vriendin, waar ik nauw bij betrokken was. Daarnaast heb ikzelf een nestje kittens gehad, van een zwangere poes, welke we uit het asiel hadden overgenomen.

Mijn ambitie is om als advocaat, fokkers in normale taal te kunnen helpen, zonder te verzanden in moeilijk juridische taal. Zodoende bent u gegarandeerd op de hoogte van de ontwikkelingen in uw zaak in bewoordingen die u begrijpt.

Samen met 3 andere advocaten voeren we onder de naam Verweij Advocaten ons kantoor te Nijmegen. Dit is een samenwerkingsverband met ieder hun eigen onderneming. Advocaat voor Fokkers is de naam van deze pagina omdat deze diensten zeer specifiek zijn en het gewoon makkelijker is om dit apart te houden. Op www.verweijadvocaten.nl leest u meer over ons kantoor.